Falen gebeurt op twee verschillende manieren, met twee tegengestelde symptomen. De wielcilinder kan vast komen te zitten, waardoor de remschoenen niet van de rotor komen. De vastzittende cilinder zorgt ervoor dat het voertuig constant aan één kant van het voertuig remt, waardoor het voertuig naar die kant moet bewegen. Ook zal dit trekken gepaard gaan met een sterke geur van één wiel. Een andere manier waarop wielcilinders falen, is door te lekken. Als er een lek is, is het rempedaal merkbaar gemakkelijker te duwen en zakt het helemaal naar de grond als het wordt vastgehouden. Na slechts een paar keer drukken op het rempedaal kan het remvermogen van het voertuig volledig in gevaar komen. Er kan ook remvloeistof op het wiel lekken.

Kan ik blijven rijden met een probleem met de wielremcilinder?

Het is niet veilig om een ​​voertuig met een remprobleem te besturen. Als er tekenen zijn dat de remmen niet werken zoals oorspronkelijk bedoeld, moet het voertuig onmiddellijk buiten dienst worden gesteld en gerepareerd.

Hoe vaak moeten remcilinders worden vervangen?

Het falen van de wielcilinder op sommige voertuigen komt vaker voor dan andere. Bij de meeste voertuigen moeten ze op een gegeven moment worden vervangen. Het is het meest gebruikelijk om wielcilinders te vervangen op voertuigen met meer dan 75.000 mijl.

Hoe worden problemen met de wielremcilinder vastgesteld?

Bij een visuele inspectie merkt de servicemonteur op dat de remschoenen op één wiel ernstig zijn versleten, dat de wielcilinder onvoldoende klemkracht biedt om het voertuig te stoppen of dat er remvloeistof uit de remtrommel lekt. De betreffende wielcilinder wordt geïnspecteerd om na te gaan of een betrouwbare diagnose is gesteld.

Hoe wordt een remcilinder vervangen?

Vervanging vereist het verwijderen van het wiel en de band, remtrommel, remschoenhardware en remschoenen. Vervolgens wordt de remleiding losgekoppeld van de wielcilinder en wordt de cilinder losgeschroefd en verwijderd. Zodra de nieuwe wielcilinder is geïnstalleerd, worden de remschoenen, remschoenhardware, remtrommel en wiel geïnstalleerd. De remmen worden vervolgens gespoeld, ontlucht en afgesteld voordat het voertuig op de grond wordt geplaatst en de wielmoeren worden vastgedraaid volgens de juiste specificaties.

Aanbevelingen voor problemen met de remwielcilinder

Wanneer een wielcilinder defect raakt, kunnen de wrijvingsvoeringen van de remschoenen op dat wiel vervuild raken met remvloeistof of overmatig slijten. Dit vereist vervanging van de remschoenen, remschoenhardware en remtrommel, via de trommel kan in aanmerking komen voor een nieuwe deklaag. Hoewel de bijbehorende remmen aan de andere kant van het voertuig mogelijk niet zijn aangetast, moeten de schoenen aan beide zijden van het voertuig worden vervangen, samen met de remtrommels om een ​​gelijkmatig remmen van links naar rechts te behouden. Als de defecte wielcilinder zich vooraan in het voertuig bevindt, hoeven de achterremmen niet te worden vervangen. Evenzo, als de defecte wielcilinder zich achterin bevindt, hoeven de voorremmen niet te worden vervangen, tenzij ze defect zijn.

Waar u op moet letten bij problemen met de remcilinder

Trommelremsystemen variëren van voertuig tot voertuig en de hoeveelheid remkracht die ze op de wielen kunnen uitoefenen, is afhankelijk van het prestatieniveau dat door de fabrikant wordt gevraagd. Als het voertuig erg zwaar of prestatiegericht is, kunnen de remtrommels, schoenen en wielcilinders veel duurder zijn. Sommige vaten moeten worden vervangen, maar andere kunnen opnieuw worden aangebracht. Resurfacing is doorgaans goedkoper.

Kan ik de wielremcilinder zelf vervangen?

Het remsysteem kan worden onderhouden door een doe-het-zelver met een volledige kennis van hydraulisch bediende systemen. Dit is belangrijk omdat het testen van de remwerking en de veilige installatie van remcomponenten op deze kennis vertrouwen. Als het complete remsysteem niet wordt begrepen, is de kans op schade aan de dure remcomponenten of letsel groot. Een professionele technicus vertrouwen op de vervanging van een remcomponent is normaal gesproken de beste manier van handelen.

Hoeveel kost de vervanging van een remcilinder?

De vervanging van de cilinder van een auto door een garage kost het nodige geld. Gemiddeld bedragen de totale kosten tussen 150 en 250 euro per remcilinder. Aangezien specialisten niet alleen de defecte kant vervangen, maar beide cilinders, liggen de gemiddelde kosten voor de reparatie tussen 300 en 500 €. De mogelijkheid om gebruikte onderdelen te hiervoor te gebruiken is er niet.