Autoverzekering

Vergelijk offertes voor goedkope autoverzekeringen

Wist je dat je meer dan 150 euro kunt besparen als u een autoverzekering vergelijkt met onze vergelijker? Onze vergelijkingsservice is snel en gemakkelijk te gebruiken: voer gewoon uw gegevens in en kijk of u een goedkopere autoverzekering voor uw nieuwe voertuig kunt vinden of de verlengingsofferte van uw huidige verzekeringsmaatschappij kunt verslaan.

Hoe kan ik een goedkope autoverzekering krijgen?

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​goedkope autoverzekering te vinden, is door offertes met ons te vergelijken. We laten u geweldige aanbiedingen zien van verschillende van de meest vertrouwde verzekeringsmaatschappijen in het VK. U kunt polissen vergelijken op basis van prijs, dekkingsniveau of jaarlijkse of maandelijkse betaling.

Maar er zijn tal van dingen die u kunt doen om u te helpen geld te besparen:

Maar er zijn tal van dingen die u kunt doen om u te helpen geld te besparen:

 1. Kies uw auto verstandig. Bekijk de goedkoopste auto’s om te verzekeren .
 2. Verhoog uw vrijwillig eigen risico. Lees meer over het eigen risico van een autoverzekering .
 3. Beperk uw aantal kilometers. Lees meer over de effecten van jaarkilometers op autoverzekeringen .
 4. Bouw een no-claimkorting op. Lees schadevrije korting uitgelegd .
 5. Overweeg een telematicapolis – ook wel black box-verzekering genoemd .

Bekijk voor meer ideeën onze beste tips voor goedkope autoverzekeringen .

Waarom heb je een autoverzekering nodig?

U hebt een autoverzekering nodig, omdat deze u dekking kan bieden als u betrokken bent bij een auto-ongeluk. Het is ook een wettelijke vereiste als u een auto bezit of bestuurt, tenzij u het voertuig offroad (SORN) aangeeft en op privéterrein bewaart.

Als u zonder autoverzekering wordt betrapt, kunt u een boete van minimaal £ 300 krijgen en zes strafpunten krijgen. Als u voor de rechtbank terechtkomt, krijgt u mogelijk een onbeperkte boete en wordt u uitgesloten van autorijden.

Waarom is een autoverzekering voor nieuwe bestuurders duurder?

Als autorijden nieuw voor u is , zult u merken dat uw verzekering duurder is dan voor mensen met meer rijervaring. De reden hiervoor is dat nieuwe chauffeurs door verzekeraars meer als een risico worden beschouwd. Dit komt deels door onervarenheid, maar vooral omdat de meeste nieuwe automobilisten jonge automobilisten zijn – en een kwart van de jonge automobilisten zal in de eerste twee jaar dat ze op de weg zijn, betrokken raken bij een ongeval.

Er zijn manieren waarop u de kosten van uw verzekering kunt verlagen – telematicapolissen kunnen bijvoorbeeld goedkoper zijn.

Wat dekt een autoverzekering?

Als uw auto bij een ongeval betrokken is, kan de autoverzekering dekking bieden voor:

 • letsel bij u of andere mensen
 • schade aan uw auto
 • schade aan een ander voertuig
 • eigendoms schade
 • Een autoverzekering kan u ook dekken als uw auto is beschadigd door brand, poging tot diefstal of als deze is gestolen.

Niet alle autoverzekeringen bieden dezelfde dekking, dus lees altijd de kleine lettertjes en zorg ervoor dat u tevreden bent met eventuele uitsluitingen of beperkingen.

Wat dekt een autoverzekering

Als uw auto bij een ongeval betrokken is, kan de autoverzekering dekking bieden voor:

 • letsel bij u of andere mensen
 • schade aan uw auto
 • schade aan een ander voertuig
 • eigendoms schade
 • Een autoverzekering kan u ook dekken als uw auto is beschadigd door brand, poging tot diefstal of als deze is gestolen.

Niet alle autoverzekeringen bieden dezelfde dekking, dus lees altijd de kleine lettertjes en zorg ervoor dat u tevreden bent met eventuele uitsluitingen of beperkingen.

Hoe schat ik mijn kilometerstand in?

Je kunt de kilometerstand schatten door uit te rekenen hoeveel kilometers je elke dag of week rijdt, en deze vervolgens bij elkaar op te tellen om uw jaarlijkse verbruik te berekenen. Of kijk op uw APK-certificaat of autodienstoverzicht, waarop u kunt zien hoeveel kilometers u heeft gereden. Op basis hiervan kunt u uw toekomstige kilometers berekenen.

Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, kan van invloed zijn op de premie van uw autoverzekering. Dit komt omdat hoe meer u rijdt, hoe groter het risico dat de aanbieder van u acht. Het is belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk te zijn bij het inschatten van uw aantal kilometers voor uw autoverzekering. Als u uw kilometerstand raadt en onderschat, kan dit uw polis ongeldig maken. Als u overschat, zou u uiteindelijk meer kunnen betalen dan nodig is.

Hoe bereken ik de waarde van mijn auto?

Wanneer u de autoverzekering met ons vergelijkt en uw kenteken invoert, geven wij u waar mogelijk een taxatiecijfer op basis van de marktwaarde van de auto op dat moment – het bedrag dat u zou ontvangen als uw auto werd afgeschreven. U kunt ook een gratis online tool gebruiken om de huidige waarde van uw auto te achterhalen of het aanbod van gebruikte auto’s bekijken om de prijzen te zien van vergelijkbare modellen met een vergelijkbare leeftijd, staat en kilometerstand.

Wat beïnvloedt de prijs van een autoverzekering?

 • De verzekeringsgroep waar uw auto in zit.
 • Uw jaarlijkse kilometers . Hoe meer u rijdt, hoe groter de kans dat u een ongeval krijgt.
 • Uw beroep . Sommige banen worden als risicovoller beschouwd dan andere.
 • Waar je woont . De meeste claims hebben betrekking op ongevallen dicht bij huis, dus uw adres is een sleutelfactor die van invloed is op uw autoverzekering.
 • Jouw leeftijd . Jonge automobilisten betalen doorgaans meer dan oudere automobilisten.
 • Uw rijervaring . De tijd dat u rijdt, is van invloed op uw premie, vooral als u ook een jonge bestuurder bent.
 • Eventuele strafrechtelijke veroordelingen . U wordt als een hoger risico beschouwd, dus u betaalt waarschijnlijk meer.
 • Uw claimgeschiedenis . Inclusief eventuele no-claimkorting .
 • Een driver met naam toevoegen aan uw polis. Dit kan uw premie verlagen als de persoon een ervaren bestuurder is zonder claim

Worden er kosten in rekening gebracht als ik mijn polis annuleer?

Als u binnen de 14 dagen bedenktijd opzegt, moet u mogelijk administratiekosten betalen, maar krijgt u uw geld terug minus de dagen waarop de polis actief was. Als u later annuleert, moet u mogelijk annuleringskosten en administratiekosten betalen. U kunt al dan niet een terugbetaling krijgen, afhankelijk van de omstandigheden en of u uw polis jaarlijks of maandelijks betaalt.

Hoe claim ik mijn autoverzekering?

U hoeft geen schadeclaim in te dienen als u een ongeval heeft of voor iets anders dat onder uw polis valt, maar u moet uw verzekeringsmaatschappij altijd laten weten of u een ongeval heeft gehad – of u nu claimt of niet. Als u het hen niet vertelt, kunt u uw polis ongeldig maken.

Als u besluit om een ​​claim in te dienen:

 1. Raadpleeg de documenten van uw verzekeringnemer voor details over hoe u een claim kunt indienen en eventuele tijdslimieten voor claims.
 2. Neem rechtstreeks contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Ze hebben mogelijk een speciale claimlijn. U wordt waarschijnlijk gevraagd om een ​​claimformulier in te vullen.
 3. Vraag de politie om een ​​misdaadreferentienummer als uw auto is gestolen of vernield. Uw polis vereist mogelijk dat u dit binnen een bepaald tijdsbestek doet. U moet dit aan uw verzekeringsmaatschappij geven.
 4. Verzamel de informatie die u nodig heeft om uw verzekeringsmaatschappij te geven.
 • Als u bij een ongeval betrokken bent geweest, omvat dit de gegevens van de andere bestuurder (s) en eventuele getuigen, inclusief de verzekeringsgegevens van de bestuurder en het kenteken. U moet al deze details ter plaatse krijgen.
 • Als uw auto is vernield, kunnen foto’s nuttig zijn.

Wanneer kan een verzekering worden afgewezen?

Er zijn een paar redenen waarom een ​​verzekeringsmaatschappij mogelijk niet uitbetaalt. Het kan zijn dat:

 • de verzekeringnemer is niet gedekt voor datgene waarvoor hij een claim probeert te indienen
 • er is een geschil over wie de schuld heeft bij een ongeval
 • de aanbieder zou kunnen denken dat u uw autoverzekering ongeldig heeft gemaakt – misschien door onjuiste informatie te geven of door hen niet te vertellen over iets dat ze zouden moeten weten.

Ik moest vorig jaar een claim indienen. Gaat mijn verzekering omhoog?

Het is vrijwel zeker dat dit zal gebeuren – uw premie kan zelfs omhoog gaan, zelfs als u een ongeval heeft en geen claim indient, omdat de verzekeringsmaatschappij zou kunnen overwegen dat er meer risico bestaat dat u nog een ongeval krijgt. Als u uw no-claimkorting hebt beschermd, zou dat niet moeten worden beïnvloed, maar uw basispremie zal waarschijnlijk nog steeds stijgen.

Wat betekent eigen risico autoverzekering?

Het eigen risico is het bedrag dat de verzekeringnemer moet betalen voor een claim op zijn verzekering. Het eigen risico van een autoverzekering kent twee elementen:

 • Verplicht eigen risico – dit wordt bepaald door de verzekeraar. Het kan zijn dat u een extra verplicht eigen risico moet betalen als u in een krachtige auto rijdt of als u een jonge bestuurder bent.
 • Vrijwillig eigen risico – dit is het bedrag dat u naast het verplicht eigen risico wilt betalen. Het overeenkomen van een groter vrijwillig eigen risico kan de kosten van uw verzekering verlagen, maar u moet ervoor zorgen dat u het zich kunt veroorloven om het te betalen als u een claim indient.

Hoe werkt telematica?

Telematica of ‘black box’-verzekeringen gebruiken technologie om de manier waarop u rijdt te volgen en de gegevens door te geven aan uw verzekeringsmaatschappij. Als u veilig rijdt, kan dit leiden tot een goedkopere autoverzekering. Telematica werkt via een GPS-apparaat – de zwarte doos – in uw auto of een smartphone-app. Deze registreren zaken als hoe u een bocht maakt, remt, uw snelheid en het tijdstip van de dag en hoe ver u rijdt.

Een black box-verzekering kan vooral handig zijn voor jonge en onervaren chauffeurs. Het kan verzekeringsmaatschappijen bewijzen dat u een veilige bestuurder bent en kan uw premies verlagen.

Kunnen mijn ouders mij helpen een goedkopere autoverzekering af te sluiten?

Als je de auto deelt met een van je ouders, dan kun je de premie verlagen als je deze op je polis hebt staan ​​als een ‘genoemde’ of extra bestuurder . Maar anders mogen ze niet op de polis staan ​​als de belangrijkste drijfveer. Dit is een vorm van fraude die fronting wordt genoemd en die illegaal is.

Hoeveel kost een autoverzekering?

Specifieke autoverzekeringen

Bedrijfsauto verzekeren

Brommobiel verzekeren

Grijs kenteken verzekeren

Mercedes verzekeren

Porsche verzekeren

Tesla verzekeren

Toyota verzekeren

Volkswagen verzekeren