Volkswagen verzekering

Wat zijn de gemiddelde verzekeringskosten voor een Volkswagen?

Volgens onze vergelijking van verzekeringsoffertes hebben we vastgesteld dat de gemiddelde verzekeringskosten voor een Volkswagen Golf £ 771 per jaar of £ 95 per maand bedragen. Dit is voor een volledig uitgebreide dekking en zonder optionele extra’s, maar uw premie kan aanzienlijk variëren op basis van het model dat u wilt verzekeren, evenals zaken als uw leeftijd, locatie en rijervaring.

De gemiddelde jaarlijkse verzekeringskosten voor andere populaire Volkswagen-modellen zijn als volgt:

VW Golf – £ 760 per jaar
VW Beetle – £ 615 per jaar

Hoe een voertuig van Volkswagen de verzekeringskosten beïnvloedt

Verzekeringsmaatschappijen kijken naar verschillende auto-gerelateerde factoren bij het bepalen van de verzekeringskosten, waaronder de veiligheidsclassificaties van de auto, de kans op diefstal, vervangingskosten en de algehele gevoeligheid voor schade.

Volkswagen-modellen staan ​​algemeen bekend als betrouwbare auto’s met een strak rijgedrag. Ze behalen doorgaans sterke veiligheidsclassificaties, wat helpt om verzekeringspremies te verlagen. Sommige modellen, vooral de Golf, zijn echter populairder bij criminelen, wat de verzekeringspremies zou kunnen opdrijven.

Andere factoren die van invloed zijn op de verzekeringskosten zijn het model, de kilometerstand en het trimpakket. Persoonlijke factoren zoals uw rijgeschiedenis en leeftijd zijn ook van invloed op uw premie.

Zijn er opvallende modellen?

In het midden van de jaren 70 bracht Volkswagen de Golf GTI op de markt, een geheel sportievere en snellere versie van de Golf, die de wereld liet zien hoe je betaalbare, betrouwbare en topprestaties in één auto kunt leveren. Nu in zijn zevende generatie, is deze iconische auto nog steeds een grote hit. Lichtmetalen velgen, verlaagde sportieve ophanging en lederen stuur sieren het nieuwste model, met prijzen vanaf £ 28.465.