Het gebruik van reboarder (achterwaartse)-kinderzitjes is zeer zinvol omdat je baby beter beschermd is bij een ongeval. Het nadeel van deze zitjes is echter dat het moeilijk of onmogelijk is om je kind te observeren. Daarom is het raadzaam een geschikte achteruitkijkspiegel voor baby’s te hebben, die op de achterbank wordt bevestigd. Zo kun je je kind altijd zien tijdens het rijden.

Het is moeilijk of onmogelijk te zien wat er in het kinderzitje gebeurt, laat staan visueel contact te hebben. Hier komt een extra achteruitkijkspiegel om de hoek kijken. Zo kunnen ouders altijd een oogje in het zeil houden. Bovendien kan het voor de kleintjes heel grappig zijn om via de spiegel met hun ouders te dollen.

Zo’n achteruitkijkspiegel is alleen echt praktisch als hij gemakkelijk kan worden gemonteerd. Indien dit niet het geval is, kan het bij een ongeval een gevaarlijk projectiel worden en iemand verwonden. Bovendien kan het dagelijks vervelend zijn als de spiegel steeds van zijn plaats glijdt en het kind dus niet meer zichtbaar is.

Wat is een achteruitkijkspiegel?

Met behulp van een piegel kun je in principe controleren hoe het verkeer achter u zich gedraagt. Een autospiegel voor baby’s vervult ook deze functie. Met een achterbank is uw zicht vaak aanzienlijk beperkt, daarom is een extra spiegel een voordeel, zodat je je kind altijd voldoende kunt zien.

Hoeveel kost een achteruitkijkspiegel?

Een achteruitkijkspiegel voor je baby is helemaal niet duur. Je vind meestal modellen in een prijsklasse van 15 tot 25 euro. Zorg er wel voor dat het materiaal van hoge kwaliteit is en in geval van nood niet breekt of splintert

Welke functie moet een autospiegel voor je baby vervullen?

Een achteruitkijkspiegel voor uw baby moet ervoor zorgen dat u altijd precies kunt zien hoe uw baby zich gedraagt. Je kunt dan onmiddellijk ingrijpen als uw kind onwel wordt of zich vreemd gedraagt. Maar uw kind zal zeker ook genieten van de spiegel, want hij kan naar zichzelf kijken. Op langere autoritten kan dit een welkome afwisseling zijn. Het geeft uw baby ook een gevoel van veiligheid, omdat hij of zij u beter kan observeren.

Hoe zit de spiegel voor baby’s aan de auto vast?

De achteruitkijkspiegel wordt gewoonlijk bevestigd aan de kop van de achterbank en vastgemaakt met klittenband of een passende riem. Dit heeft geen invloed op de achterbank zelf. In plaats daarvan kun je de spiegel altijd verwijderen. Een andere optie is het bevestigen van een achteruitkijkspiegel aan de voorruit. Zo kunnen u en uw passagier tegelijkertijd naar uw baby kijken. Je kun de positie van de hoofdsteun zo instellen dat de autospiegel optimaal is afgesteld. Veel spiegels kunnen zelfs 360 graden worden gedraaid.

Van welk materiaal moet een achteruitkijkspiegel voor baby’s gemaakt zijn?

Het materiaal moet stabiel zijn en een ongeval zonder schade kunnen doorstaan. Daarom moet het splintervrij acrylglas hebben. Er zijn ook bepaalde achteruitkijkspiegels die adverteren dat het glas splintervrij is.

Hoe vaak moet je in de achteruitkijkspiegel kijken?

Eigenlijk moet je altijd vaker in de achteruitkijkspiegel kijken. Je hoeft en moet natuurlijk niet de hele tijd op je kind letten, want je moet ook op het verkeer letten. Maar regelmatig oogcontact is zinvol. Zo geeft u uw kind het signaal dat u er nog steeds bent, ook al staat u niet direct naast uw kind.

Hoe groot is een autospiegel voor baby’s?

De spiegel heeft gewoonlijk deze of soortgelijke afmetingen: 30 x 19 x 2,8 cm. Daarom is de spiegel klein en handig en neemt hij niet te veel plaats in. Met ongeveer 500 gram is hij ook relatief licht.

Welke soorten achteruitkijkspiegels zijn er?

Naast de klassieke spiegel kun je ook een model met LED-verlichting kopen. Zo kun je je baby altijd in de gaten houden, zelfs in het donker of bij slecht licht.