Cybex kinderzitjes zijn zeer functionele zitjes voor uw kind. Hiermee wordt het veiliger en comfortabeler dan ooit tevoren. In dit artikel tonen wij u enkele interessante producten zodat uw kind altijd voldoende beschermd is. Kom meer te weten over uw nieuwe favoriete product.

Top 4 Cybex autostoeltjes

Cybex kinderzitjes in de test

De Cybex-kinderzitjes van de Pallas-groep zijn combinatiezitjes. Ze kunnen worden gebruikt vanaf negen maanden tot 12 jaar, of een lichaamsgewicht tussen 9 kg en 36 kg. In het begin wordt het kind beschermd door het veiligheidskussen. Later wordt hij vastgezet met het gordelsysteem van het voertuig. De Solution standaardgroep kan ook langer worden gebruikt. Het behoort tot de kinderzitjesgroep 2/3. Dankzij de afneembare kussens en de in 8 tot 11 richtingen verstelbare hoofdsteun groeit het autostoeltje met het kind mee. Cybex biedt oplossingen voor voertuigen met en zonder Isofix. Zitjes uit de Pallas-serie kunnen in een paar stappen worden omgebouwd tot een Solution kinderzitje.

Cybex Sirona

Het Cybex Sirona kinderzitje met impactschild in de originele versie is het enige Sirona kinderzitje dat voldoet aan ECE R 44/04. Het kan echter ook niet zonder Isofix. Het autostoeltje wordt gebruikt vanaf de geboorte tot een gewicht van 9 kg. Het is aan de voorkant bevestigd met een veiligheidspal. Een basis is niet nodig. Niettemin kan het Sirona kinderzitje opzij worden gedraaid. Het Cybex Sirona M i-Size kinderzitje voldoet aan R 129 i-Size. Kinderen worden achterwaarts vervoerd van 45 cm tot 76 cm. Daarna wordt de stoel in de rijrichting geïnstalleerd. Je hebt hiervoor de Sirona Base M nodig. Er is geen draaifunctie. Dezelfde kenmerken gelden voor de Cybex Sirona M2 i-Size. Het kinderzitje verschilt van de Sirona M i-Size door de smallere hoofdsteun. De Sirona Q i-Size komt ook overeen met de Sirona M i-Size. Hij wordt echter met een veiligheidspal in de naar voren gerichte stoel vastgezet. Het Cybex kinderzitje is 360 graden draaibaar zonder onderstel en voldoet aan de R129/01 i-Size verordening. De draaifunctie zonder voet is ook beschikbaar bij de Cybex Sirona S i-Size. De Cybex Sirona Z i-Size heeft de Base Z nodig voor de 360 graden draaifunctie. Het voldoet aan de R129/02 i-Size verordening. De Sirona Z i-Size R kan alleen achterwaarts gericht geïnstalleerd worden als Cybex Sirona Reboarder. Voor het kinderzitje is ook de Z-Base nodig. Het kan zijwaarts worden gedraaid. De Cybex Sirona Z R i-Size + Base Z is elk een extra toestel. De Sirona Z i-Size voldoet aan de R129/03 i-Size verordening. Het kan 360 graden gedraaid worden zonder de basis. Met uitzondering van de Sirona M2 i-Size behoren alle kinderzitjes tot de Cybex Sirona Platinum reeks van hoogwaardige producten. De installatie gebeurt altijd met Isofix. Een Cybex Sirona kinderzitje bestaat uit één stuk of uit de basis en het kinderzitje. De Cybex Q i-Size en Cybex Sirona Q worden niet meer gemaakt. Met de Cybex Sirona Plus kan het kind, net als met de z i-Size Plus, vanaf de geboorte achterwaarts gericht worden vervoerd. De zijdelingse bescherming kan worden aangepast aan de zitpositie.

Cybex Pallas

De Cybex Pallas verschilt vooral in de productlijnen. De Cybex Gold-serie bevat alle huidige kinderzitjes, terwijl Cybex Silver de vorige versies bevat. Er zijn nog meer verschillen in de installatie. De Cybex Pallas fix kan met of zonder Isofix geïnstalleerd worden. Hetzelfde geldt voor de Cybex Pallas 2 fix. Het kinderzitje is ook om te bouwen tot een combinatiezitje voor de Cybex Solution X2 Fix voor langer gebruik. De Cybex Pallas M Fix voor installatie met of zonder Isofix wordt de Cybex Solution M-Fix. De Pallas S-Fix is de opvolger van de Cybex Pallas M-fix en de Cybex S-fix biedt een grotere zitting dan de M-Fix, maar is tegelijkertijd smaller van buitenaf. Bij de Cybex Pallas M fix SL, als afgeslankte versie, is het niet mogelijk de hoofdsteun te kantelen en de zit- en ligpositie met één hand te verstellen. De Pallas SL wordt rechtstreeks op de achterbank geplaatst. Cybex Pallas M Fix Gold is de verdere ontwikkeling van het kinderzitje. De LSP zijbeschermers zijn aan beide zijden aangebracht voor een betere bescherming bij aanrijdingen van opzij.

Cybex Juno

Het kinderzitje Cybex Juno van groep 1 behaalt als Juno 2-Fix een zeer goed testresultaat bij de ADAC-test met de bevestiging met Isofix en in diepte verstelbare opvangbak. Het kinderzitje heeft geen basis nodig omdat de Isofix-armen al in het kinderzitje zijn geïntegreerd. De benodigde ruimte is enorm, vooral in de breedte van het kinderzitje. Terwijl de Juno 2-Fix te vinden is in Cybex Silver, behoort de huidige Juno M-Fix tot de Cybex Gold productlijn.

Cybex Solution

Cybex Solution kinderzitjes met i-Fix in de productnaam, zoals Cybex Solution S i-Fix of Z i-Fix, zijn gecertificeerd volgens de nieuwe verordening R 129/03 in vergelijking met hun voorgangers Cybex Solution S-Fix of Cybex Solution Z-Fix. De nieuwe norm bevat strengere tests voor zijdelingse botsingen. In 2008 werd de Cybex Solution X voor het eerst uitgerust met het lineaire zijdelingse botsbeschermingssysteem LSP en kreeg daarvoor het cijfer 1,9 van Stiftung Warentest. De kantelbare hoofdsteun voorkomt dat het hoofd tijdens de slaap naar voren kantelt. De Cybex Solution X-Fix was ook uitgerust met Isofix en de Cybex Solution X2-Fix heeft ook het Isofix Connect systeem, waarmee het kinderzitje met en zonder Isofix bevestigd kan worden. Het zitoppervlak van het Cybex Solution S-Fix kinderzitje is 15% groter dan dat van de Cybex Solution M-Fix. De Cybex Solution S i-Fix heeft een extra bevestigingsmogelijkheid op de Isofix-verankeringspunten voor meer kantelstabiliteit in hoeken. De Cybex Solution b-Fix biedt een eenvoudigere bevestiging aan de Isofix-verankeringspunten in de auto met zijn Latch Connect-systeem en de Cybex Solution q-Fix heeft een comfortabelere hoofdsteun en een luchtcirculatiesysteem. Het kinderzitje is in hoogte en breedte verstelbaar.

Cybex Aton

Vanaf de Aton 2 infant carrier heeft de Cybex Aton infant carrier LSP side impact protection. In vergelijking met de Aton 2 heeft de Aton 3 ook een geïntegreerde zithoogteverstelling. De hoofdsteun met geïntegreerde harnasgeleider is 8-voudig verstelbaar en de zonnekap 4-voudig in plaats van slechts 3-voudig. De Cybex Aton 5 infant carrier heeft een grotere zonnekap dan de Aton 4 infant carrier en vanaf versie 4 is de zonnekap verkrijgbaar met beschermingsfactor 50+. In vergelijking met de Cybex Aton M infant carrier voldoet de Cybex Aton M i-Size infant carrier aan de nieuwste UN R129 (i-Size) veiligheidsnormen. Bij de opvolger Sirona M2 i-Size kan dezelfde basis worden gebruikt als bij de Aton M babydrager. De Aton M i-Size babydrager behoort tot de Cybex Gold collectie van de nieuwste producten, terwijl de Cybex Aton Q Platinum iets ouder is. In de q i-Size versie voldoet de kinderdrager aan de R 129 i-Size regel. Bij de q plus babydrager is de hoes van een andere kwaliteit. De Aton Base 2 en de Aton Base 2 Fix zijn compatibel voor het bevestigen van de Aton babydrager. De Aton 2 Base wordt vastgezet met een harnas, de Aton Base 2 Fix wordt vastgezet met Isofix of een harnas.

Cybex Cloud

De Cybex Cloud q Platinum kinderwagen is een van de beste kinderzitjes van de fabrikant. Terwijl de Cybex Cloud q is goedgekeurd volgens ECE R 44/04, voldoet de Cybex Cloud Z i-Size aan ECE R 129/02. De babyschaal kan worden geïnstalleerd met de Isofix-basis Cybex Z of Cybex Z One, die apart moet worden aangeschaft. Als alternatief kan het kinderzitje worden vastgemaakt met de autogordel. De Cybex Cloud q is compatibel met de Cybex Q-Fix als Cybex Cloud q Isofix Base voor veilig vervoer. De Cybex Cloud q plus babydrager heeft de meest robuuste en duurzame stoffen bekleding van de Cybex Cloud babydragers.

Verschil tussen Cybex Gold en Cybex Silver?

Het verschil tussen Cybex Platinum, Cybex Silver en Cybex Gold ligt enerzijds in de actualiteit van de producten en anderzijds in de uitrusting. De Cybex Silver productlijn omvat kinderzitjes, buggy’s en kinderwagens met een hoog niveau van veiligheid en comfort. Terwijl de Cybex Platinum productlijn is ontworpen voor functionaliteit, zijn de kinderzitjes uit de Cybex Silver collectie ook comfortabeler. Voorgangers van de Cybex Gold serie zijn vaak te vinden in de Cybex Silver collectie. Wat is het verschil tussen Cybex Silver en Cybex Gold? Vaak zijn de toestellen hetzelfde, maar bij Cybex Gold bijvoorbeeld wordt de veiligheid aangevuld met een ander onderdeel of verbetering volgens de wettelijke voorschriften. Dit is gebeurd met de Aton babydrager, die werd aangevuld met een zijbeschermer. Cybex Gold wordt vaak zelfs Cybex 2 genoemd. Dit is gebeurd met de Pallas 2 Fix, die in tegenstelling tot de Pallas Fix aan beide zijden voorzien is van LSP, vergelijkbaar met een zij-airbag. Vaak is het verschil ingebouwd in het kinderzitje en is het visueel niet zichtbaar. Zo werden de Cybex M-Fix Solution en de Pallas M-Fix onderdeel van de Silver-collectie, terwijl Cybex Gold de varianten Solution S2 Fix, Solution Si-Fix en Pallas G i-Size omvat.

Welke kinderzitjes horen bij Cybex Silver?

  • Aton B i-Size, van geboorte tot 24 maanden
  • Pallas B-Fix, komt overeen met kinderzitje groep 1, 2 en 3
  • Solution B-Fix, komt overeen met kinderzitje groep 2 en 3
  • Pallas M-Fix, komt overeen met kinderzitje groep 1, 2 en 3
  • Solution X-Fix, komt overeen met kinderzitje groep 2, 3

Elk Cybex Silver kinderzitje is minstens één keer testwinnaar geweest bij heeft van de gerenommeerde Duitse testinstituten ADAC en ÖAMTC een “goede” beoordeling gekregen.

Welke veiligheidsfuncties vind ik in de Cybex Silver?

Kinderzitjes (Pallas B-Fix, Solution B-Fix) zijn uitgerust met het Latch Connect systeem. De Isofix verbindingsarmen zijn niet stijf, maar zijn ontworpen als webbing. De Lineaire Side Impact Protection LSP (Aton B i-Size, Pallas B-Fix, Solution B-Fix, Pallas M-Fix) dempt de zijdelingse botskrachten. Kinderen tussen 9 en 18 kg worden vastgebonden met het impactschild (Pallas B-Fix), dat de sterke remmanoeuvres bij een ongeval opvangt. De Pallas M-Fix is ook een 2in1-kinderzitje dat met een paar zwaaibewegingen kan worden omgevormd tot een groep 2/3-kinderzitje. Cybex Silver kinderzitjes hebben een energieabsorberende kuip, een ventilatiesysteem en een gepatenteerde verstelbare hoofdsteun (Pallas M-Fix). Het voorkomt dat het hoofd naar voren kantelt tijdens het slapen. Sommige hebben een verstelbare rugleuning (Solution B-Fix, Pallas B-Fix). De kleurencombinaties voor Pallas Silver in de huidige collectie zijn Volcano Black, Dynamic Red, Steel Grey en Bay Blue. De kinderzitjes Solution X2-Fix, Pallas 2-Fix en Solution M-Fix-SL zijn verkrijgbaar in het Scuderia Ferrari-design in Racing Red en Victory Black.

Met of zonder Isofix?

Isofix is de huidige veiligheidsnorm voor kinderzitjes. Als een kinderzitje met Isofix is bevestigd, zit het stevig vast aan het frame van de auto. Bij een ongeval kan het kinderzitje niet losraken of zelfs kantelen. Alle Cybex Silver kinderzitjes met Isofix armen of Isofix zachte vergrendelingen voldoen aan dit aspect. Het is echter ook mogelijk om het Cybex Silver X-Fix autostoeltje met of zonder Isofix armen te installeren. Voor voertuigen zonder Isofix worden de Isofix-armen gewoon weggeklapt.

Cybex Silver of Cybex Platinum?

Het Cybex Platinum assortiment omvat voornamelijk kinderzitjes die indruk maken door hun functionaliteit en veiligheid. Ze hebben allemaal hetzelfde visuele en veiligheidsconcept. De ontwerpen variëren van eenvoudig tot opvallend. Platinum babydragers zijn compatibel met een Platinum kinderwagenframe als reissysteem. Kinderdraagzakken volgens de i-Size norm of kinderzitjes als reboarders voor langer achterwaarts gericht vervoer komen tegemoet aan de wensen van de ouders.

Welk kinderzitje na de Cybex Sirona?

De Cybex Sirona is een naar achteren gericht kinderzitje. Het is goedgekeurd in groep 0/I voor baby’s en kinderen tot vier jaar of 18 kg gewicht. Kinderen tot 1,5 jaar kunnen in de Cybex Sirona tegen de rijrichting in worden vervoerd als een Cybex Reboarder met Isofix. Indien geïnstalleerd in de rijrichting is het Cybex kinderzitje zonder Isofix goedgekeurd voor kinderen tot 18 kg. De Cybex Sirona wordt gevolgd door de Cybex Soutotion. Het is geschikt voor de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Iets eerder, op de leeftijd van negen maanden, kan de Cybex Pallas worden gebruikt. Het in grootte verstelbare kinderzitje dekt de groepen I, II en III, tot een leeftijd van 12 jaar.

Veiligheid en comfort

Verstelbare rugleuningen en een kantelbare hoofdsteun onderscheiden de kinderzitjes doordat het hoofd van het kind zich altijd in de beschermde veiligheidszone bevindt. Oudere kinderen worden bij een aanrijding van opzij beschermd door de lineaire zijdelingse bescherming. Goed ontworpen ventilatiesleuven zorgen voor een comfortabele rit.