Een vignet is een verplichte verzekering die je moet hebben om de wegen in Zwitserland op te mogen. Het is verplicht om een vignet te hebben als je als automobilist de wegen in Zwitserland wilt gebruiken, ook als je maar voor een korte tijd door het land reist. Het vignet is een sticker die je op je voorruit moet plakken. De prijs van het vignet hangt af van de lengte van je reis. Het vignet is geldig voor een jaar vanaf de aankoopdatum.

Het vignet is ook verkrijgbaar voor vrachtwagens die Zwitserland binnenrijden. De boetes voor het niet dragen van een vignet zijn zeer hoog. Zodra je het vignet hebt gekocht, heb je toegang tot alle Zwitserse wegen en tunnels. Je kunt er zeker van zijn dat je een veilige, gemakkelijke reis door Zwitserland zult hebben als je in het bezit bent van een geldig vignet. Door het vignet te kopen, dragen automobilisten bij aan de onderhoudskosten van de wegen in Zwitserland.

Voor wie is het vignet verplicht?

Het vignet is verplicht voor alle weggebruikers met motorvoertuigen die zwaarder zijn dan 3,5 ton, bromfietsen en motorfietsen met een motorinhoud van meer dan 50 cc. Ook auto’s met een trailer, caravans en campers zijn verplicht om een vignet te hebben. Het vignet is 24 uur geldig en kan worden gekocht bij de grensovergangen, tankstations, wegrestaurants, postkantoren, toeristische informatiepunten, bij autoclubs en online. Bij aankoop dient u een kopie van je kentekenbewijs te tonen.

Zonder vignet door Zwitserland rijden?

Het is verboden om door Zwitserland te rijden zonder een geldig vignet. Als je toch door Zwitserland rijdt zonder vignet, loop je het risico op een boete. De boete is hoog en kan oplopen tot 200 euro. Het vignet is verkrijgbaar bij de grensovergangen, tankstations, postkantoren en verkooppunten van de Zwitserse Automobil Club. Het vignet is ook online verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je altijd een geldig vignet hebt als je door Zwitserland rijdt.

Waar moet het vignet geplaatst worden?

Het Zwitserse vignet moet op de voorruit van de auto geplakt worden, boven de achteruitkijkspiegel. De voorruit is de plek waar het vignet het beste zichtbaar is en als je de auto op de weg gebruikt, is het vignet belangrijk om het te laten zien. Het vignet moet op de buitenkant van de voorruit geplakt worden en mag niet aan de binnenkant geplakt worden. Zorg ervoor dat het vignet goed is geplakt en dat er geen stukjes ervan af kunnen worden gescheurd. Als je het vignet verkeerd plakt of het beschadigt, kun je problemen krijgen met de politie in Zwitserland. Als je op de weg bent, moet je altijd het vignet laten zien als je gecontroleerd wordt.

Waar kun je een vignet kopen?

Je kunt een vignet voor Zwitserland kopen bij tankstations, postkantoren, tabakswinkels, verkeersinformatiepunten en sommige autohandelaars. Er zijn 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar vignetten beschikbaar. Er is ook een kortingsregeling voor automobilisten uit het buitenland die meer dan 8 dagen in Zwitserland willen blijven. De kortingsregeling geldt voor een minimumverblijf van 15 dagen en een maximumverblijf van 1 jaar.

Vignet Zwitserland voor 1 dag

Er is geen dag vignet te koop voor Zwitserland. Alternatief is het 10 daagse vignet dat voor CHF 30.- te koop is, dit is ongeveer € 35.

Vignet voor 10 dagen of meer kopen

Het vignet is verkrijgbaar in twee opties: een jaarvignet en een tien daags vignet. Het jaarvignet kost CHF 40 en geeft je toegang tot Zwitserland voor een periode van twaalf maanden. Het tien daags vignet kost CHF 30 en geeft je toegang tot Zwitserland voor een periode van tien dagen.

Vignet Zwitserland kopen aan de grens

Je kunt een Vignet Zwitserland aankopen bij de grensovergangen tussen Zwitserland en de buurlanden.

Digitaal vignet Zwitserland

Je kunt een auto vignet voor Zwitserland online kopen via de officiële website van de Zwitserse wegverkeersdiensten. Deze website staat bekend als “vignette.ch”. Voordat je een vignet koopt, moet je een account aanmaken. Vervolgens selecteer je de type vignet dat je wilt kopen.

Er zijn verschillende vignetten verkrijgbaar, zoals een jaarvignet, een halfjaarvignet, een maandvignet of een 10-daagse vignet. Na het selecteren van het type vignet, voer je de kentekenplaat in waar het vignet voor is. Nadat je het vignet hebt betaald, kun je het vignet meteen downloaden en printen. Je kunt het vignet ook opslaan op je mobiele apparaat. Daarna kun je het vignet op je voertuig aanbrengen.

Vignet kopen bij ANWB

Je kunt een auto vignet bij de ANWB kopen door middel van het bezoeken van de ANWB-website. Hier kun je een vignet bestellen en betalen. Je kunt ook een vignet kopen bij een ANWB Winkel, waar je het vignet ter plaatse kunt afhalen.

Je kunt ook bij een ANWB-lid worden en daar je vignet bestellen. Als je lid bent, krijg je een korting op je vignet. Ook kun je de ANWB bellen en een vignet bestellen. Je kunt de vignet betalen met je creditcard en het vignet per post verzenden. Als je het vignet krijgt, moet je het vignet op je voorruit plakken. Het vignet is geldig van 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarvoor het vignet is gekocht. Vergeet niet om het vignet jaarlijks te vervangen.