Als je auto hersteld is, moet je eerst langs een keuringsstation van de RDW. Daar wordt gecontroleerd of de auto aan de veiligheidseisen voldoet. Als dit het geval is, kan de WOK-status afgegeven worden door de Politie, verzekeringsmaatschappij en de RDW zelf. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor dat je de auto weer op de weg mag. Als de auto voldoet aan de veiligheidseisen, wordt de WOK-status teruggetrokken.

glas-autokapot

Wok-status 1 en 2 wat is het verschil?

Er zijn verschillende typen WOK meldingen. Een WOK 1 melding duidt op ernstige schade aan het voertuig, zoals vervormde carrosserie, verwijderd dak, brandschade of voertuig dat ernstig in de kreukels heeft gezeten. Deze resultaten zijn gratis in te zien in het basisrapport.

De WOK 2 status is een minder ernstige melding. Hierbij kunt u denken aan deuren, motorkap of achterklep die niet goed sluiten of verlichting die niet juist is bevestigd. U kunt de WOK melding gratis controleren via onze website. Vul het kenteken in en druk op de zwarte ‘controleer’ knop om de resultaten gratis te bekijken.

Mag je met een auto met WOK-status rijden?

Nee, een auto met wok-status mag niet worden gebruikt voor het vervoer van personen of goederen. Het is alleen toegestaan om de auto te gebruiken als een showmodel of voor demonstratie- en reclamedoeleinden.

Kun je een auto met wok melding ook schorsen?

Ja, een auto met wok-status kan worden geschorst. Dit kan worden gedaan door middel van een betaling aan de RDW. Deze betaling moet worden gedaan voordat de auto mag worden gebruikt op de openbare weg. Als de betaling niet wordt gedaan, kan de auto worden geschorst.