Uw voertuigidentificatienummer, afgekort VIN genoemd, is een unieke groep cijfers en letters waarmee uw voertuig zich onderscheidt van andere.

Hoe moet ik een VIN-nummer lezen?

Er zijn veel praktische toepassingen voor het gebruik van uw VIN, maar eerst moet u weten hoe u uw voertuigidentificatienummer, of afgekort VIN, kunt vinden en lezen. Uw verzekeringsmaatschappij maakt er gebruik van, net als uw autoreparatiespecialist. Als uw voertuig ooit wordt gestolen, zullen de autoriteiten het gebruiken om te bepalen of ze uw auto hebben gevonden, en u kunt VIN’s gebruiken om de geschiedenis van een voertuig te bekijken voordat u het aanschaft, of controleren of het betrokken was bij terugroepacties. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat de reeks tekens niet willekeurig wordt gegenereerd. Elk personage, of kleine groepen personages, kan inzicht geven in het voertuig en zijn oorsprong.

Waar kan ik het VIN-nummer vinden?

Autofabrikanten nemen VIN’s op verschillende delen van het voertuig om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk kan worden geïdentificeerd en om de integriteit van het VIN te waarborgen. Als u niet al weet wat uw VIN is, controleer dan:

  • Uw autopapieren: de eenvoudigste manier om uw chassisnummer te krijgen, is door uw autoverzekeringskaart, titel of registratie te controleren.
  • Dashboard: als u geen papierwerk heeft, vindt u uw VIN op het dashboard met de richting van de voorruit aan de bestuurderszijde.
  • Bestuurdersdeur: Alle voertuigen moeten informatie over het voertuig hebben, inclusief het VIN, op een informatiebordje op het bestuurdersportier of frame.
  • Motorblok: Het motorblok is ook voorzien van veel informatie. Als u zeker weet dat de motor niet is vervangen, kunt u daar mogelijk een volledig of gedeeltelijk VIN vinden.

Hoe je de VIN kunt lezen?

Er zijn veel sites gewijd aan VIN-decodering. Sommige zijn gratis, terwijl andere geld in rekening brengen en u mogelijk ook een rapport geven over de geschiedenis van het voertuig. U kunt ervoor kiezen om een ​​site te gebruiken of uw VIN handmatig te decoderen met behulp van de informatie die hier wordt beschreven.

Het eerste teken geeft de herkomst van het voertuig aan.
De meeste autofabrikanten hebben een World Manufacturer Identifier (WMI) toegewezen door de Society of Automotive Engineers (SAE). Het is drie tekens (cijfers en / of letters) lang. Dit zijn de eerste drie tekens van uw VIN, waarbij de eerste de locatie van de fabriek aangeeft.

By admin