Garagedeuren zijn er in een breed scala van hoogtes, breedtes en materialen. U kunt dus precies het juiste exemplaar voor uw garage vinden. De deuren zijn bij een groot aantal fabrikanten verkrijgbaar in standaardafmetingen, waarbij moet worden vermeld dat de standaardafmetingen van deurfabrikant tot deur verschillen. Er zijn op dit gebied dan ook geen uniform vastgestelde standaardafmetingen. Of het nu gaat om een enkele garage, een dubbele garage of een open garage, er zijn overheaddeuren, sectionaaldeuren, roldeuren, draaideuren en nog veel meer in verschillende lengtes en hoogtes.

Afmetingen voor kleine garagedeuren

garagedeuren-maat

Normaal gesproken wordt er altijd voor gezorgd dat een deur met een normale standaardafmeting kan worden geïnstalleerd. Veel verschillende producenten bieden voor enkele garages vaak zes verschillende standaardafmetingen waaruit je kunt kiezen:

  • Hoogte 237,50 cm x Breedte 200,00 cm
  • Hoogte 237,50 cm x Breedte 212,50 cm
  • Hoogte 250,00 cm x Breedte 200,00 cm
  • Hoogte 250,00 cm x Breedte 212,50 cm
  • Hoogte300,00 cm x Breedte 200,00 cm
  • Hoogte 300,00 cm x Breedte 212,50 cm

Wat de hoogte van de garagedeur betreft, zijn er drie standaardafmetingen: 237,5 cm, 250 cm en 300 cm. Voertuigen van normale afmetingen kunnen vrij comfortabel door de deuropeningen met een deurbreedte van 250 cm rijden. Inrijden is natuurlijk comfortabeler en gemakkelijker als u over een iets bredere deuropening beschikt. Een deur met een breedte van 300cm biedt meer ruimte en is wellicht ook meer toekomst bestendig.

Afmetingen garagedeur voor grote voertuigen

Er zijn echter ook deuren met standaardafmetingen voor caravangarages en grote garages. De deur voor een grote garage kan tot 500,00 cm hoog zijn. De standaard garagedeurbreedtes zijn van 212,5 cm en 225 cm. Voor grote voertuigen worden deuren met de volgende deurhoogten veel aangeboden:

  • Hoogte 450 cm
  • Hoogte 475 cm
  • Hoogte 500 cm

Garages met een dergelijke deuropening bieden ook gemakkelijk toegang voor langere voertuigen, zoals campers, SUV’s en bestelwagens. Dankzij de verschillende deurhoogtes en -breedtes vind je snel de juiste deur voor je garage. Voor grote voertuigen moet u echter niet te laag kiezen. Als de oprit gelijkvloers is, is het geen probleem. Mocht dit niet het geval zijn dan is het handig om aangepaste maat te pakken. Het zou immers vervelend zijn als het hoge voertuig door dergelijke omstandigheden niet in de garage kan worden gezet.