Wat is een katalysator? En wat zijn de vervangingskosten?

Een katalysator zet de schadelijke uitlaatgassen die door de motor worden geproduceerd om in minder schadelijke emissies voordat ze het uitlaatsysteem van de auto verlaten.

Symptomen van problemen, slijtage of defecten aan de katalysator

  • Controleer of het motorlampje gaat branden
  • Het voertuig kan de emissie-inspectie niet doorstaan
  • Uitlaatgassen kunnen een ongebruikelijke geur hebben
  • Het voertuig heeft mogelijk geen stroom

Test een katalysator

Het testen van een katalysator wordt uitgevoerd door een professionele technicus. Testen wordt gebruikt om erachter te komen waarom een ​​katalysator defect is. Als u zich geen zorgen maakt over de stroomvoorziening, moet een tegendruktest worden uitgevoerd om te controleren op een aangesloten omvormer.

Gerelateerd reparatieadvies

Katalysatoren zijn voertuig specifieke onderdelen. We raden aan om een ​​nieuw onderdeel van hoge kwaliteit te gebruiken, wat in veel staten vereist is voor emissiebeheersingsprogramma’s.

Het is erg belangrijk om de winkel te laten identificeren waarom de katalysator defect is. Een storing is bijna altijd het gevolg van een ander probleem, dat, als het niet wordt opgelost, een nieuwe katalysator snel kapot maak

Reparatiekosten van een katalysator

Wanneer moet een katalysator vervangen worden?

Diefstal van katalysatoren

Vanwege de waardevolle metalen die een katalysator bevat, is dit tot een nieuw doelwit geworden voor dieven. De palladium en platina krijgen zelfs in kleine hoeveelheden relatief een hoge prijs, waardoor de diefstal van katalysatoren samen met de metaalprijzen gestegen zijn.