7 Symptomen van een defecte wiellager

Ongeacht de leeftijd van uw auto heeft hij wiellagers, die helpen bij het sturen. De achterwiellagers doen dit overigens niet. Elk wiel in je voertuig heeft zijn eigen wiellager, en de problemen kunnen bij elk van de wielen beginnen. Als je een van de volgende symptomen van een probleem met de wiellagers opmerkt, ga dan met je auto naar de dichtbij zijde garage!

Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen dat uw wiellagers aandacht nodig hebben.

Welke defecten kunnen er optreden?

  • Je hoort geluiden uit de wielen of banden: versleten lagers maken vaak een knarsend, kreunend, grommend, brullend of rommelend geluid dat toeneemt met de snelheid van het voertuig. De geluiden kunnen ook luider worden als u een bocht maakt. Bij lage snelheden zijn soms schraap- of klikgeluiden te horen. Als de geluiden komen en gaan bij de overgang naar verschillende wegdekken, ligt het probleem waarschijnlijk bij de banden en niet bij de wiellagers.
  • Uw auto rijdt losser: als uw auto los en slordig begint aan te voelen, alsof de wielen niet stevig vastzitten, kunt u een slecht wiellager hebben. Versleten wiellagers resulteren in overmatige speling tussen de onderdelen in het lager, wat een onnauwkeurig gevoel geeft bij het sturen of gewoon over de weg rijden.
  • Je voelt trillingen en wiebelen door het stuur: versleten lagercomponenten in uw voorkant kunnen door het stuursysteem worden overgebracht – u voelt uw stuur trillen .
  • De auto trekt tijdens het rijden naar één kant : dit kan willekeurig gebeuren, waardoor u het gevoel krijgt dat u uw auto niet volledig onder controle hebt.
  • De banden slijten ongelijk: uw banden kunnen u vertellen dat uw wiellagers in slechte staat zijn. Een patroon van extreem ongelijkmatige bandenslijtage kan worden veroorzaakt door de trillingen en losheid van versleten lagers.
  • Je wiel begint te roken: het wordt echt slecht als dit gebeurt. De interne onderdelen van uw wiellager maken metaal-op-metaal contact, genereren intense hitte en steken het vet in brand. Uw wiellager staat op het punt totaal te bezwijken. Stop onmiddellijk met rijden.
  • Wiel komt los van het voertuig: als u uw auto niet laat repareren wanneer u de bovenstaande waarschuwingssignalen opmerkt, is dit het eindresultaat. Uw wiellager zal uiteenvallen, en het wiel en de band zullen loskomen van uw voertuig, wegrollen en u en andere bestuurders groot gevaar opleveren.